2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Parduotuvė

Ėjau į biblioteką, bet ji jau užsidarinėjo, darbuotojai išeidinėjo, nuleido žaliuzes, ir nors dar buvo likę 11 minučių iki jų darbo pabaigos, bet nėjau vidun. Nuėjau į šalia buvusią parduotuvę. Ten iškart įėjusi apžiūrinėjau tušinukus. Dar mačiau įdomų trintuką. Bet nieko neėmiau. Nuėjau toliau į parduotuvę. Pasižvalgiau ir galiausiai nuėjau į bandelių skyrių. Ten nusprendžiau pirkt bandelę su baltu kremu („Snieguolė“, bet sapne gal to pavadinimo nebuvo) ir dar kažką.

Įdomi tiek sapno vieta, tiek elementai. Pvz., 11 min. iki darbo galo – vakar Mantas skambino norėdamas užsirašyti pas gydytojai, o tada buvo likę nedaug laiko iki jų darbo galo ir niekas neatsiliepė. Dar vakar buvau „Pinokyje“ ir apžiūrinėjau tušinukus.

Kuo įdomi vieta? Įsivaizduojama vieta – Debrecenas. Bet viskas atrodo kitaip nei realybėje ir ten nėra tokios bibliotekos, biblioteka visai kitoje vietoje. Bet jau ne pirmą kartą sapnuoju tokią vietą. Joje dažniausiai būna parduotuvė, bet gal ne pirmą kartą ir biblioteka. Man ta vieta visada primena vaikystę, galbūt aš būdama maža Debreceno rajoną įsivaizdavau būtent taip. Įstrigo pastogė. Šiaip ten tokia pastogė yra stotelėje, bet aš visada sapnuoju tą pastogę gana toli nuo pagrindinės gatvės, kažkur viduryje rajono.

Tokią parduotuvę taip pat sapnuoju ne pirmą kartą, tik gal ji ne visada būna toje vietoje. Dažniausiai tai apskritai būna valgykla. Gale visada tos vitrinos su bandelėmis, tik kartais dar būna parduotuvių lentynos parduotuvėje. Realiai tokios parduotuvės nežinau, ji primena labiau sandėlį. Grindys pilkos, gana nejauki patalpa. Manau, kad anksčiau tos parduotuvės-valgyklos dar nebuvau aprašiusi, nors sapnavau jau ne kartą.

Taip pat sapnas buvo toks ant ribos tarp sapno ir galvojimo. Buvau jau kaip ir pabudus, bet kažką galvojau ir tas galvojimas turbūt pavirto į sapną. Vis tik nusprendžiau, kad tai panašiau į sapną negu šiaip į galvojimą, nes per daug veiksmo ir detalių, kokių realybėje nėra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą