2014 m. liepos 20 d., sekmadienis

Antklodės paieškos

Kaunas. Gulėjau lovoje su keliais kitais žmonėmis, kalbėjomės. Po to likau tik aš ir du vaikinai, jau ruošėmės miegoti. Svarsčiau, ar su vienu iš tų vaikinų nesam po viena antklode, nes lyg ir jaučiau jo kojas, bet jis galėjo būti apsiklojęs su dar viena. Tada atėjo močiutė viską pertvarkyti, aš ruošiausi eiti miegoti į kitą kambarį. Norėjau pasiimti savo antklodę, bet pamačiau, kad močiutė su ja miega ir kad ta antklodė ištepta, gal apvemta ar pan. Nuėjau į kitą kambarį, bet nebuvo antklodės, su kuria galėčiau miegoti. Man labai svaigo galva, vos galėjau išstovėti. Ieškojau kokios nors antklodės, grįžau į kitą kambarį ir pamačiau, kad su ta antklode, kuria prieš tai buvau apsiklojusi, miegojo vienas iš tų vaikinų, bet ant viršaus dar užsiklojęs ir pledą. Močiutė perėjo į kitą kambarį ir jau miegojo su kita antklodę, o mano išpurvinta antklodė buvo padėta atskirai. Ieškojau neužvilktų antklodžių, vieną paėmiau, bet kažkodėl netiko. Po to dar porą pamačiau, bet jos buvo per storos. Tada pradėjau galvoti apie tai, kad gal išvis nemiegoti.

2014 m. liepos 15 d., antradienis

Universitetas

Važiau į universitetą autobusu. Įlipo kontrolė, daviau elektroninį bilietą. Tada prisiminiau, kad šį mėnesį jo nepapildžiau. Kontrolė patikrino, pažiūrėjo pildymų istoriją ir pasakė: gerai, ir atidavė man bilietą, o aš pasakiau: ačiū. Šalia sėdėjęs vyras sakė: kaip suprasti? Bet aš apsimečiau, kad nesupratau, jog klausimas skirtas man.

Iš autobuso per klaidą išlipau ankstesnėj stotelėj nei man reikėjo. Toliau ėjau pėsčiomis.

Universitete pamačiau, kad be pažįstamų grupiokų, dar yra ir naujų grupiokų. Buvo paskaita su dėstytoja, kuri anksčiau dėstė genetiką. Dabar ji darė tokį kaip žaidimą, kas atsakys į daugiau klausimų, kiekvienas individualiai. Aš atėjau, uždavė kažkokį klausimą, visiškai nesusijusį su mokslais, ir aš nesugebėjau į jį atsakyti, todėl iškart pralaimėjau ir negalėjau tęsti. Buvau pasipiktinusi, nes net nesitikėjau tokių klausimų ir buvau nepasiruošusi.

2014 m. liepos 8 d., antradienis

Pusiau sąmoningas sapnas

Vakar daug skaičiau apie sąmonę, simuliuotą realybę, dualizmą, solipsizmą, sapnus ir pan. Pagalvojau, kad po tokių skaitinių jau tikrai turėčiau susapnuot sąmoningą sapną. Ir iš tiesų.

Sapnavau, kad esu prie jūros ir kažkas prabėgo vandens paviršiumi (neatsimenu, kas tai buvo, gal koks gyvūnas ar paukštis, kuriam tai įprasta). Pagalvojau, kad jei pakankamai greitai judėčiau, ir man taip turėtų pavykti, bet pati tuo netikėjau. Tada bėgau į vandenį, nes ketinau maudytis, bet staiga man pavyko bėgti vandens paviršiumi ir galiausiai skristi liečiant kojomis vandenį. Tada pagalvojau, kad greičiausiai tai sapnas.

O šiandien niekaip negaliu rasti savo sąmoningų sapnų dienoraščio. Viską išnaršiau, bet jo nė kvapo.

2014 m. liepos 1 d., antradienis

2014-06-30 sapnas

Kažką pjausčiau ir tada netyčia išslydo peilis ir įsipjoviau į ranką prie peties. Pradėjo bėgti kraujas pagal pulsavimo ritmą ir pasakiau, kad čia veninis kraujavimas. Norėjau užbintuoti žaizdą, bet pasimečiau  nes nežinojau, su kuo. Žinojau, kad pirmiausia reikia sanitarinio tvarsčio, bet tokio neturėjau.